Tips Arhive - AllShop

  • Cappuccino, ce este și cum s-a dezvoltat în decursul anilor

    Cappuccino, ce este și cum s-a dezvoltat în decursul anilor. Cappuccino este un produs de bază în toate cafenelele din întreaga lume.

    Se caracterizează clasic prin spuma sa din lapte uscată și pufoasă. Cu toate acestea, nu e atât de simplă pe cât pare. Această băutură neînțeleasă pe scară largă s-a schimbat destul de mult de-a lungul anilor.

    Deci, cum definim un cappuccino? Am vorbit cu un consultant în formarea cafelei și barista, câștigător a mai multor premii. Citiți mai departe pentru a descoperi istoria unui cappuccino, evoluțiile și de ce este în continuă schimbare.

    Ce este un Cappuccino?

    Cappuccino este o băutură espresso clasică și cu lapte. O concepție greșită comună e aceea că respectă regula de trei. O treime espresso, o treime de lapte aburit și o treime de lapte spumat.

    Acest mit este eliminat de consultant care afirmă că definiția a apărut pentru prima dată în anii ’50. Cu mult după nașterea cappuccino. Numele inițial al băuturii era kapuziner și a fost creată la Viena, în anii 1800.

    Era o băutură mică obținută din cafea amestecată cu lapte sau smântână.

    Definiția de astăzi pentru cappuccino este cu totul alta. În industria de specialitate se definește ca o băutură de cafea și lapte. Aceasta ar trebui să producă un echilibru armonios între consistență, lapte dulce și espresso.

    Scăderea dimensiunii poate fi atribuită în mare măsură creșterii sectorului de specialitate. Acesta se concentrează pe evidențierea aromelor din diverse capsule Lavazza.

    Cu cât este mai mică băutura, cu atât este nevoie de mai puțin lapte. Astfel, consumatorul va avea șanse mai bune de a degusta profilul de aromă al cafelei. Atunci când este făcută bine, laptele poate evidenția note de aromă diferite și unice de cafea.

    Italia vs. lumea occidentală

    Cappuccino-ul modern se crede că a fost inventat în Italia la începutul anilor 1900. Înțelegerea culturii tradiționale italiene a cafelei contribuie la evidențierea anumitor modificări ale definiției.

    Cappuccino este o parte integrantă a culturii italienești de zi cu zi. În general, sunt consumate o singură dată pe zi, în mod tradițional dimineața.

    Cea mai mare distincție între un cappuccino în stil tradițional italian și unul occidental este aspectul. Stilul italian are un vârf de spumă albă, ușor boltit. E completat cu un inel espresso marcat pe marginea ceștii.

    Cappuccino tradițional italian este, de asemenea, savurat într-un mod diferit. Este făcut rapid și consumat rapid, din câteva înghițituri, iar consumatorul își poate începe ziua.

    Laptele spumos ce acoperă espresso nu se amestecă în același mod în care se întâmplă cu un latte. În schimb, laptele în sine va forma straturi distincte.

    Acest lucru va crea o experiență intensă de băut pentru consumator. Acesta are doar câteva înghițituri de lapte înainte de a ajunge la espresso. Nu este nevoie de artă latte, aceasta adăugând doar un timp nedorit în preparare.

    Cappuccino sau Latte? Confuzia dintre cele două băuturi cu lapte

    Se poate observa o extindere a meniurilor de cafea. Acestea au ajunsă să cuprindă, de exemplu, diverse paduri Lavazza pentru toate gusturile.

    Astfel, este important să înțelegem ce este un cappuccino. Mai mult decât atât, trebuie să știm și cum se compară cu alte opțiuni de băuturi cu lapte.

    Latte tinde să provoace cea mai mare confuzie în legătură cu un cappuccino. Cu toate acestea, compozițiile de lapte sunt în mod izbitor de diferite. Mai mult, latte-urile au, în general, dimensiuni mai mari, de 240 ml.

    Un barista bun va aburi laptele pentru ca un latte să se îmbină bine cu espresso.

    Acest lucru este comparat cu un cappuccino, care este completat cu mai mult lapte aerat. Atunci când este turnat pe espresso, laptele formează straturi mai distincte. Acesta nu se încorporează cu espresso în același mod în care o face cu un latte.

    Acest aspect face ca un cappuccino să fie o băutură semnificativ mai intensă.

    Macchiato și Cortado au ambele dimensiuni mai mici decât un Cappuccino. Acesta este primul semn că nu vorbim de cappuccino. Ambele sunt servite în cești mai mici.

    Creșterea de flat white a jucat, de asemenea, un rol în confuzia definiției unui cappuccino. De obicei, flat white va fi realizat cu aproximativ aceeași cantitate de lapte ca un cappuccino. Însă conține doar 0.5 cm de spumă, asemănător cu un latte.

    Chiar și cu acest indiciu, confuzia cu un cappuccino este încă răspândită în industrie.

    Cu toate acestea, consultantul consideră că există două diferențe între băuturi. Un cappuccino este un cappuccino, iar un flat white este un flat white.

    Expresia echilibrului și a aromelor pentru acestea este complet diferită. În loc să comparăm cele două cafele ar trebui să recunoaștem distincția și să le apreciem ca băuturi separate.

    Dezvoltarea artei Latte și cum afectează Cappuccino

    Creșterea artei cafelei latte îi determină pe consumatori să caute inimi și lalele în cafeaua lor. Însă includerea artei latte pe capucino poate avea un efect negativ asupra compoziției laptelui.

    Spuma întinsă și bine texturată este folosită pentru a desena modele în băuturile din lapte și cafea. E cu totul diferit de clasicul lapte de cappuccino uscat și spumos.

    Un Cappuccino ar trebui să aibă o anumită compoziție. Însemnă că diferite tipare ar putea face această compoziție ușor diferită. În această situație, expresia finală și echilibrul pot fi destul de diferite.

    Încercarea de a realiza o artă latte fantezistă ar putea strica echilibrul. Calitatea laptelui ar trebui să fie pe primul loc și arta latte pe locul doi.

    Arta Latte este o modalitate frumoasă de a „înflori” o cafea. Cu toate acestea, poate afecta negativ aroma, în special la cappuccino, ce necesită mai mult lapte aerat.

    Cum ar putea evolua această cafea?

    Discuția despre cappuccino este puțin probabil să se calmeze în curând. Unele cafenele chiar au optat să înceteze să folosească denumirea specială a băuturilor pe bază de lapte. Meniurile se referă la „cafea cu lapte”.

    Acest lucru pare simplu dar ar putea provoca și mai multă confuzie în rândul consumatorilor. Cum ar putea ști ce cantitate de spumă ar primi în băutura lor? Ar trebui să clarifice asta cu un barista?

    Cu cât distincțiile noastre sunt mai puțin calificate, cu atât băutorii de cafea sunt mai confuzi. Cu atât mai puțin vom putea realiza o cafea mai bună în toată industria.

    Va trebui să ținem pasul cu potențialele schimbări de definiție. În loc să ne temem de ele, să le îmbrățișăm. Atât timp cât cafeaua va evolua, definițiile și compozițiile băuturilor se vor schimba.

    Industria cafelei și cafeaua în sine sunt ca niște organisme vii.

    Concluzie

    Pentru a accepta un cappuccino, trebuie să acceptăm că definiția poate varia atât de mult. Nu numai pe tot globul, ci și de la o cafenea la alta.

    Trebuie să recunoaștem că oamenii au interpretări diferite ale acesteia. Deschid ușa spre arome, texturi și experiențe diferite. Când vine vorba de cappuccino, așteptați-vă la neașteptat.

Close
Brand: